Haava

Marskin tolpalta kyytiin nousi kaksi naista. Kunnollisen kokovartalopuudutuksen itselleen hommannut nainen ja lievemmin humaltunut nainen kinastelivat matkan aikana kumman luo menevät. Käytiin kääntymässä humalaisemman naisen talon pihassa. Eivät jääneet sinne. Jatkoimme Pohjois-Helsinkiin.

Perillä lievemmin humaltunut nainen joutui maksajaksi, vaikka humalaisempi nainen oli luvannut maksaa. Naisen kaivaessa pankkikorttia esiin humalaisempi nainen kömpi autosta ulos. Hoiperteli muutamia askelia ja kaatui pitkin pituuttaan maahan. Maksajanainen sanoi närkästyneenä: ”Ja ton kanssa mä olen kihloissa. Aina sama juttu, se lupaa maksaa, mutta mä joudun sit kuitenkin maksajaksi.”

Maksun suorituksen jälkeen vilkaisin humalaisemman naisen istumalle paikalle, tarkastaakseni ettei sinne ole jäänyt mitään, näin kumimatolla kolme tuoretta tummanpunaista veripisaraa. En ollut huomannut humalaisemmassa naisessa mitään loukkaantumisen merkkejä. Kehotin maksajanaista tarkistaa humalaisemman naisen. Jossakin täytyi olla haava, koska hän vuoti verta.

Maksajanainen meni avustamaan kaverinsa ylös maasta ja he lähtivät kävelemään rivitaloa kohti. Auton valot osuivat naisiin. Huomasin humalaisemman naisen nilkassa tummanpunaisen sukan. Nousin autosta ja kehotin maksajanaista katsomaan toisen naisen nilkkaa.

Nainen nosti ehjän farkun lahkeen ylös. Pohkeessa oli vajaa 20 cm pitkä ja pari kolme senttiä leveä ja syvä haava. Kysymykseen, missä sä olet tuon loukannut, ei kokovartalopuudutettu nainen osannut sanoa mitään. Eikä hän oikein tuntunut tajuavankaan koko haavaa vaikka näki sen jalassaan. Ihmettelimme toisen naisen kanssa miten voi saada tuollaisen haavan jalkaa lahkeen alle.

Maksajanainen soitti ensin tuttavalleen, joka tuli pihalle auttamaan. Seuraavaksi hän soitti hätäkeskukseen ja pyysi ambulanssin paikalle. Hätäkeskuksesta annettiin ohjeeksi, että haava tuli peittää pyyhkeellä ja haavoittuneen naisen täytyi käydä pitkäkseen.

Helpommin sanottu kuin toteutettu. Lähtiessäni kokovartalopuudutettu nainen jäi toisten naisten kanssa seisten tupakkaa poltellen odottamaan ambulanssia.

1 kommentti:

anumorchy kirjoitti...

Tmahan oli mukava yllatys! Painoin vaan "seuraava blogi" nappulaa, ja paadyin tanne. Mieheni aloittelee taksikuskin uraa Israelissa. Hanellekin sattuu kaikenlaista, ja harmittelee kun ei tule niita tapauksia kirjoitettua ylos.